joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2011

Fostul şef de stat Ion Iliescu (PSD) a subliniat că înlăturarea actualei guvernări este obligatorie şi necesară, dar nu va fi suficientă, pentru că va trebui construită şi o alternativă valabilă, bazată pe oameni de bună credinţă.

Într-un articl publicat duminică, pe blogul lui, Iliescu a subliniat că ”deviza zilei” pentru o renaştere a societăţii româneşti ar trebui să devină cultivarea profesionalismului în toate domeniile, alături de ”înalta ţinută etică şi devotamentul faţă de cei mulţi”, conform Agerpres.

”Ultimii doi ani reprezintă cel mai grav declin pe care l-a cunoscut ţara în ultimii 20 de ani. Refacerea speranţei va fi un proces dificil dar necesar. Fripturismul, oportunismul, nepotismul, clientelismul politic şi-au croit drum cu perseverenţă în mentalitatea unor politicieni lipsiţi de moralitate şi de scrupule care au ajuns să domine viaţa noastră publică. Este cel mai important şi mai dificil proces care va trebui promovat de către toţi cei ce doresc binele acestei ţări”, a menţionat liderul de onoare al PSD.
În postarea de pe blog, fostul şef de stat critică acţiunile actualei guvernări, considerând că acestea au şi un rol de intimidare a populaţiei.


”Este rezultatul nu numai al deteriorării condiţiilor de viaţă prin măsurile luate în ultimul timp de guvernanţi – reducerea ‘la grămada’ a salariilor, pensiilor, a altor forme de retribuire, creşterea TVA, a preţurilor şi a cheltuielilor generale, deteriorarea asistentei medicale şi a serviciilor sociale, etc. – cât şi a deteriorării climatului general, inclusiv a calităţii vieţii politice, a funcţionării instituţiilor, a administraţiei centrale şi locale”,  a argumentat fostul şef de stat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: