sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2017

Ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton, se implică în viaţa politică internă a României şi îşi depăşeşte atribuţiile, consideră ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton a declarat marţi, la Iaşi, că ţara sa, alături de alţi parteneri internaţionali, este îngrijorată de modificările la legile justiţiei, susţinând că înţelege „pe deplin” nemulţumirile oamenilor care ies în stradă. Miercuri, Laufer a scris, pe pagina sa de Facebook, că ambasadorul şi-a depăşit atribuţiile.

”Sunt şi eu, la rândul meu, îngrijorat de modul şi felul în care vă depăşiţi atribuţiile pentru care aţi fost acreditat să reprezentaţi ţara dumneavoastră, Canada, pe teritoriul României. Prin declaraţia şi comportamentul dumneavoastră, vă implicaţi în politica internă a României, ceea ce vă este strict interzis prin Convenţia de la Viena, Constituţia României şi legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic şi consular al României, şi mă gândesc că este reciproc valabilă: „să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic”, ceea ce este, evident, în afara statutului dumneavoastră de diplomat”, a scris Ilan Laufer.


Ministrul consideră că ambasadorul Hamilton se pune într-o lumina prostă, dezinformează şi instigă la o ruptură în societatea românească.

”Care protestatari? Unii sunt pro, alţii sunt contra! Aceste afirmaţii nu doar par, ci sunt lozinci lipsite de fond şi formă! Eu, fiind ingrijorat, v-am menţionat clar cu subiect şi predicat care este articolul şi legea pe care dumneavoastră le încălcaţi cu aceste afirmaţii nefericite şi anti constituţionale”, a scris Laufer.

Ministrul consideră că în România există toate instrumentele democratice necesare pentru o dezbatere amplă pe marginea legilor justiţiei. Laufer consideră că ”forumul suprem care va decide forma finală nu sunt nici protestatarii pro sau contra acestor legi, nici ONG-urile, nici ambasadele străine, ci doar Parlamentul ales în mod legitim şi constituţional!”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: