duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2022

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut marți pentru 72 de ore, anunță Deschide.MD. A fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele susțin că Petru Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Reținerile apare după ce, în cursul dimineții, procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au percheziționat casa fostului președinte al Republicii Moldova.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale Mariana Cherpec a precizat, citată de Radio Chișinău, că este vorba despre un dosar penal pornit în baza mai multor articole din Codul Penal.


Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Publicația scrie că este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Sursele Deschide.MD susțin că perchezițiile au avut loc și la alte adrese, respectiv casa părinților lui Igor Dodon din satul Sadova și la casa de vacanță care ar aparține familiei lui Igor Dodon.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totodată, perchezițiile sunt demarate la cel puțin alte două apartamente care i-ar aparține fostului președinte, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său și a finului, fostul ofițer al SPPS, Lilian Filipov.


Potrivit procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, dosarul penal pornit împotriva lui Igor Dodon are la bază bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: