marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 ianuarie, 2017

Restanța de 6 miliarde de dolari pe care Transnistria o are la Gazprom vor fi plătite de Chișinău, deoarece fac parte din „datoria totală a Moldovei” în valoare de 6,5 miliarde de dolari, a spus președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-o declaraţie făcută în cadrul vizitei sale oficiale la Moscova.

Acesta a spus că se analizează posibilitatea achitării de către Republica Moldova a întregii sume, inclusiv a miliardelor datorate de regiunea separatistă:

„Avem anumite idei cum să ieşim din această situaţie. Datoria din dreapta Nistrului este de circa $500 mil., iar din stânga Nistrului – de circa $6 mlrd. Trebuie să înţelegem că toată această datorie – de peste $6,5 miliarde – este datoria totală a Moldovei”, a spus Igor Dodon, citat de Mediafax, care preia Infotag.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Concernul rus „Gazprom” nu împarte datoria în cea a Transnistriei şi cea a Moldovei, a explicat liderul de la Chișinău.

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, principalul lider al opoziției din Moldova, a reacționat imediat pe Facebook, acuzându-l pe Igor Dodon că, „în loc să caute miliardul furat din sistemul bancar, ne pune în cârcă alte şase miliarde”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: