A treia amânare a dosarului lui Liviu Dragnea de la ICCJ - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

A treia amânare a dosarului lui Liviu Dragnea de la ICCJ

14 decembrie, 2015

dragneaJudecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat luni, pentru data de 29 ianuarie, dezbaterile apelului în dosarul „Referendumul”, dosar în care președintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.

Procesul de luni a fost amânat din cauză că unul dintre cei cinci judecători din complet a lipsit de la ședință. Şefa completului de judecată în acest proces este preşedintele Înaltei Curţi, Livia Stanciu.

Pe data de 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.


Decizia completului de trei a fost atacată cu apel. În procesul de apel sunt înregistrate alte două amânări: prima, dictată pe 28 septembrie 2015, alta, în data de 22 noiembrie.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr