joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2020

Huawei va construi prima fabrică din Europa în Franța, a anunțat joi președintele gigantului telecom chinez, Liang Hua, potrivit Business Insider.

Liang Hua a precizat că Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente telecom, va investi inițial în acest proiect 200 de milioane de euro, proiect care va crea 500 de noi locuri de muncă. ”Fabrica va aproviziona întreaga piață europeană, nu doar pe cea franceză”, a precizat Liang Hua în cadrul unei conferințe de presă.

Nu este deocamdată clar dacă această investiție are aprobarea președintelui Emmanuel Macron, care pe de-o parte a curtat investitori străini să vină în țara sa, dar pe de altă parte a averizat asupra riscurilor legate de prezența puternică a Chinei în economiile UE.


Președintele companiei chineze a anunțat că Huawei a prezentat planurile de investiție guvernului de la Paris.

Franța este în stadiu primar de pregătire a dezvoltării rețelelor 5G și nu a selectat deocamdată niciun furnizor pentru echipamentele necesare. În urmă cu o săptămână, președintele Macron afirma că ar prefera implicarea în acest proiect național a finlandezilor de la Nokia sau a suedezilor de la Ericsson, dar că va acorda Huawei șanse egale să participe la viitoarele licitații.

Tehnologia 5G este așteptată să aducă salturi importante în ceea ce privește viteza și capacitatea de comunicare și o îmbunătățire masivă a conexiunilor între dispozitive.

Sua depun eforturi considerabile să blocheze expansiunea Huawei pe continentul european din cauza avansului semnificativ pe care compania l-ar înregistra în domeniu, lăsând mult în urmă ca importanță și capitalizare companiile rivale americane.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: