duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2016

hilarryHillary Clinton a revendicat marți nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite, ea anunțând o premieră istorică- prima femeie care reprezintă un mare partid în cursa pentru şefia Casei Albe.

Hillary Clinton a ajuns la numărul necesar de delegaţi pentru a obţine nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale americane, potrivit Reuters.

Ea a obţinut 1.812 delegaţi în alegeri primare şi caucusuri, iar rivalul ei, Bernie Sanders, 1.521. Hillary Clinton se bucură, de asemenea, de sprijinul a 571 superdelegaţi, potrivit Associated Press, în timp ce Sanders este susţinut de 48 de superdelegaţi.


Fostă primă doamnă a Statelor Unite, senator și secretar de stat, Hillary Clinton a sărbătorit victoria în cadrul unui miting organizat în Brooklyn, New York, plasându-și realizarea în contextul îndelungatei istorii a mișcării feministe americane.

”Mulțumită vouă, am atins o nouă bornă istorică. Toți datorăm imens predecesoarelor noastre din istorie”, a spus Hillary Clinton.

„Preşedintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidaţi pentru că au desfăşurat campanii pline de inspiraţie, care i-au entuziasmat pe democraţi, care au determinat ca o nouă generaţie de americani să se implice în procesul politic şi care au permis prezentarea unor propuneri importante astfel încât economia şi politica noastră să fie folositoare lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere şi de bani”, a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Case Albe, făcând referire la teme care au animat campania senatorului din Vermont, Bernie Sanders începând cu vara trecută.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Preşedintele a felicitat-o pe doamna Clinton pentru că a obţinut numărul necesar de delegaţi în vederea nominalizării democrate pentru alegerile prezidenţiale americane”, a adăugat acesta.


„De asemenea, la cererea senatorului Sanders, acesta din urmă şi preşedintele se vor întâlni la Casa Albă, joi, pentru a continua discuţia pe tema aspectelor importante ale acestor alegeri”, a precizat Josh Earnest.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: