sâmbătă

24 februarie, 2024

20 martie, 2018

Hidroelectrica a produs, marţi dimineaţă, aproape jumătate din consumul de electricitate al ţării. Din consumul total de energie electrică al României (9.604 MW, la ora 8.00) Hidroelectrica acoperea o producţie de 4.380 MW (45,60%), potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Vârful producţiei s-a înregistrat luni seară la ora 20:00, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic şi a asigurat 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum naţional de 9.908 MW.

Energia livrată în reţea a fost de 80,7 GWh, a patra cea mai mare cantitate din istoricul producţiei societăţii, al cărei maxim a fost de 83,9 GWh.


Conform datelor Transelectrica, cărbunii asigurau, marți aproape 22% din producţia de energie, centralele pe gaze şi centrala nucleară de la Cernavodă asigurând circa 14% fiecare din producţia de energie. Eolienele acoperă 7,6% din producţia de energie.

Consumul a crescut cu peste 10% în ultimele zile, pe fondul temperaturilor joase înregistrate.

„Ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre să aşezăm investiţiile, retehnologizările şi mentenanţa, astfel încât performanţele Hidroelectrica să fie durabile. Buna organizare a zonei de producţie face ca societatea noastră să aibă un rol cheie în SEN şi vrem să ne consolidăm această poziţie”, a declarat preşedintele directoratului companiei, Bogdan Badea.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW.


Compania estimează că a finalizat anul trecut cu un profit brut de 1,6 miliarde de lei, rezultatul fiind cel mai bun din istoria sa.

„Potrivit rezultatelor neauditate, estimăm un profit brut de 1,6 miliarde de lei, cel mai bun de până acum în istoria companiei. Rezultatul s-a datorat disponibilităţii hidroagregatelor şi controlului pe costuri. Producţia a fost de 14 TWh, faţă de 14,5 TWh prognozat. A fost un an sub media multianuală din punct de vedere hidrologic”, a spus Badea, la începutul lunii martie.

Totuși, listarea la Bursă a Hidroelectrica, continuă să fie amânată, potrivit celui mai nou ministru al Energiei.

„E cam devreme (pentru listare). Pentru a ajunge la bursă trebuie să pună carne pe ea, să se mai îngraşe”, a declarat recent Anton Anton, ministrul Energiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: