joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 noiembrie, 2012

Hidroelectrica a scos pe pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale- OPCOM, in perioada 30 octombrie-5 noiembrie, nu mai putin de 35 de pachete de energie, insumand o cantitate de 1,8 TWh, in valoare totala de circa 400 milioane de lei, relatează luni HotNews.ro.

In ciuda asteptarilor, interesul pentru energia hidro a lipsit, fiind vandute doar trei pachete. Toate celelalte licitatii au fost anulate. Ceea ce a pus pe fuga eventuali cumparatori a fost o conditie impusa de vanzator: plata in avans a 50% din valoarea contractului, in situatia in care energia urma sa fie livrata din 2013.

Hidroelectrica urmeaza sa vina cu noi oferte, renuntand la aceasta conditie.


Cele trei pachete au fost vandute catre Arelco la pretul de pornire de 220 de lei/MWh, catre GDF SUEZ Energy România la pretul de 221,2 lei/MWh si catre E.ON Energie România la pretul de 220,4 lei/MWh.

Pretul minim solicitat de Hidroelectrica a fost de 220 lei/MWh. In cazul in care ar fi reusit sa vanda toata energia scoasa pe bursa, Hidroelectrica ar fi avut o sansa sa iasa din insolventa pana la sfarsitul anului in curs.

Hidroelectrica va inregistra in acest an pierderi de 100 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 124 milioane lei in 2011, iar veniturile vor scadea cu aproximativ 800 milioane de lei, ca urmare a unei productii de electricitate la un minim istoric, a declarat, la inceputul lunii octombrie, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

„Productia de electricitate in 2012 va fi un la un minim istoric, la 12 TWh, din cauza secetei”, a mai spus atunci Remus Borza.


Hidroelectrica a incheiat primul semestru cu pierderi de 60 milioane euro.

Reamintim ca Hidroelectrica a intrat in insolventa in luna iunie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: