joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 martie, 2016

hidroelectrica-Alpiq Romenergie a pierdut miercurea trecută al doilea proces intentat Hidroelectrica pentru despăgubiri provocate de anularea, în 2012, a contractelor pentru energie electrică ieftină. În primul (încheiat în februarie anul acesta) compania cerea plata prejudicilor provocate pentru activarea de către Hidroelectrica a clauzei de forță majoră în 2011 si 2012.

În cele două procese pierdute până acum, Alpiq cerea daune de 743 de milioane de lei, din care peste 500 de milioane în procesul finalizat în februarie.

„Prin sentinta pronuntata miercuri, 23 martie 2016 de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. 22367/3/2013 a fost respinsa ca neintemeiata cererea Alpiq Romenergie de acordare a unor despagubiri de 215.752.920 lei pentru denuntarea de catre administratorul judiciar a contractului nr. 89CE/03.04.2008”, precizează un comunicat Hidroelectrica.


Traderul de energie a fost obligat să suporte și cheltuielile de judecată, în valoare de 166.452 lei, reprezentând onorarii avocați și experți.

Decizia de săptămâna trecută este prima referitoare la acțiunile de despăgubire formulate pentru denunțarea de către administratorul judiciar Euro Insol a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice, după deschiderea procedurii de insolvență.

„Contractul cu Alpiq Romenergie a generat doar in perioada 2008 – 31 Mai 2012 o pierdere de 427.247.548 lei. Din energia disponibilizata prin denuntarea acestui contract pagubos, Hidroelectrica a obtinut in perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de 350 milioane lei”, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar Hidroelectrica, citat într-un comunicat al societății de stat.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Zamfirescu Racoti & Partners si Dragne & Asociatii. Alpiq Romenergie a fost reprezentata de avocatii de la casa de avocatura Schoenherr.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: