vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2012

Administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, firma Euro Insol, a denunţat miercuri contractul privind cumpărarea energiei produse la CET Paroşeni, pierderile înregistrate de către Hidroelectrica în urma derulării contractului ridicându-se la 253,6 milioane lei, în perioada 2009 – 2011, potrivit unui comunicat transmis miercuri de societate.

‘Diferenţa dintre valoarea preţului mediu de achiziţie al energiei de la SCPEET Paroşeni SA şi preţul mediu anual de vânzare a energiei contractate de către Hidroelectrica pe piaţa reglementată şi pe piaţa concurenţială se materializează într-o pierdere pentru Hidroelectrica pe perioada 2009 – 2011 de 253.681.758 lei’, este menţionat în decizia administratorului judiciar Euro Insol, citată de Agerpres.

Cantitatea de energie achiziţionată prin intermediul contractului se ridică la 2,35 milioane MWh. Pierderile înregistrate în anul 2009 totalizează 106,6 milioane lei, cele din 2010 – 87 milioane lei, iar cele din 2011 – 59,9 milioane lei.


Conform sursei citate, menţinerea contractului de vânzare-cumpărare nu se justifică atât prin raportare la scopul avut în vedere la momentul semnării, respectiv susţinerea financiară indirectă a Electrocentrale Paroşeni în detrimentul propriilor indicatori economici, cât, mai ales, în condiţiile deschiderii procedurii insolvenţei împotriva Hidroelectrica.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

‘Scopul încheierii şi derulării contractului de vânzare 92 a fost acela de a asigura resursele necesare rambursării şi garantării unui credit de 80 milioane euro pentru finanţarea a două investiţii de mediu necesare la CET Paroşeni’, este precizat în decizia Euro Insol.

Contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat pe o perioadă de 10 ani, începând cu 1 ianuarie 2009, pentru preluarea de către Hidroelectrica a energiei electrice produse de grupul 4 din CET Paroşeni la preţul stabilit de ANRE pentru CET Paroşeni.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: