joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2012

Ministrul desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, depus joi la guvern o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat la teza de doctorat, după ce președintele Traian Băsescu îi condiționase semnarea decretului de numire în funcția de ministru de depunerea declarației.

”Depun această declaraţie la cabinetul domnului prim-ministru Victor Ponta care va decide asupra oportunităţii înaintării ei către dumneavoastră. Nu am o pregătire juridică, dar îndrăznesc să reflectez îndelung asupra legalităţii cererii dumneavoastră. Probabil că unul dintre motive se datorează simpatiei pe care mi-o purtaţi. Aş dori, domnule preşedinte, ca acest răspuns la solicitarea dumneavoastră să nu constituie un precedent periculos”, i s-a adresat Hașotti lui Băsescu, prin intermediul presei.

Premierul Victor Ponta i-a propus președintelui Traian Băsescu să-l numească pe senatorul liberal Hașotti în funcția de ministru al Culturii, însă șeful statului i-a solicitat prim-ministrului să transmită o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat care să ateste că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.


”Luând în considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzaţi o parte dintre membrii Executivului şi impactul major negativ asupra României în plan intern şi internaţional generat de existenţa unor astfel de suspiciuni, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat joi, 21 iunie, într-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură, o declaraţie pe propria răspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Haşotti, care să ateste că teza sa de doctorat şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat”, a menționat Președinția, într-un comunicat de presă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: