joi

29 februarie, 2024

23 februarie, 2016

hans_klemm_200Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm (foto), a afirmat marți că recentele demersuri ale Fiscului de recuperare a prejudiciului din Dosarul ICA nu influențează ”dreptul Antenei de a emite”

”Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român.” este opinia ambasadorului american, solicitat marți să emită o poziție în această chestiune.

Ambasadorul american Hans Klemm a avut marți, în premieră pentru un diplomat străin acreditat la București, o sesiune de răspunsuri și întrebări pe teme de actualitate. Timp de o oră, ambasadorul a răspuns, pe Facebook, la întrebări pe diverse teme adresate de români.


klemm

Demersul a fost anunțat, luni, de Ambasada SUA la București.

Premierul Dacian Cioloș a explicat pe 17 februarie, la Senat, că posturile de televiziune din trustul familiei Voiculescu nu vor fi evacuate din sediu atunci când expiră termenul dat de ANAF, ci după ce vor fi parcurse toate procedurile legale.

Senatul a decis, pe 16 februarie, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premierul Dacian Cioloș în fața senatorilor pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF din Dosarul ICA.


Fiscul a somat, pe data de 15 februarie, instituțiile media care au sediul în șoseaua București-Ploiești, printre care Antena 1 și Antena 3, să evacueze locațiile ocupate în termen de 5 zile.

De la acea dată, Antena 3 a declanșat atacuri permanente la adresa ANAF. În plin scandal ANAF-Antene președintele Iohannis s-a poziționat de partea Trustului Intact, afirmând: ”Nu cred că libertatea de exprimare în media poate fi suprimată pentru banale motive administrative.”

Pe lângă PSD și ALDE, televiziunile framiliei Voiculescu și-au găsit un avocat și în CNA, care, luni, au chemat reprezentanții Fiscului la discuții pe tema procedurilor de evacuare a televiziunilor Intact.

Situația juridică a imobilelor în care își desfășoară activitatea posturile deținute în trecut de Dan Voiculescu era clară din data de 8 august 2014, când Curtea de Apel a condamnat definitiv inculpații din Dosarul ICA și a menținut decizia ca statul să confiște imobilele dobândite de Dan Voiculescu prin privatizarea frauduloasă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: