Hannes Swoboda, liderul S&D din Parlamentul UE, cere o reglementare comună pentru acordarea cetățeniei - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Hannes Swoboda, liderul S&D din Parlamentul UE, cere o reglementare comună pentru acordarea cetățeniei

14 ianuarie, 2014

Problema cetățeniei trebuie reglementată la nivel comunitar, a declarat marți liderul grupului socialist – democrat din Parlamentul European, Hannes Swoboda, dându-l ca exemplu negativ pe președintele României, Traian Băsescu, pe care-l acuză că a acordat cetățenie ”din belșug” moldovenilor.

Declarația lui Hannes Swoboda a fost făcută la conferința de la Strasbourg a grupului socialist – democrat (S&D): „Nu este posibil ca problema cetăţeniei să fie doar de competenţa guvernelor naţionale, deoarece odată cu dobândirea cetăţeniei unui stat membru se obţin drepturi europene: libertatea de circulaţie, falicităţi pentru vize şi multe altele. Când, de exemplu, domnul Băsescu acordă cetăţenie din belşug moldovenilor şi chiar creează scindări în Moldova între moldovenii care obţin cetăţenia română şi ceilalţi, este clar că, în mod automat, se oferă unor cetăţeni din afara UE cetăţenie europeană”, a spus Hannes Swoboda.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Acesta nu s-a referit marți la cazul Maltei, care vinde cetățenii și pașapoarte, dar săptămâna trecută a acuzat acest stat că subminează valorile Uniunii prin aceste tranzacții.


Parlamentul Maltei a aprobat în noiembrie 2013 un proiect de lege care permite cumpărarea cetăţeniei malteze, inclusiv a unui paşaport maltez şi acces în Spaţiul Schengen, în schimbul sumei de 650.000 de euro.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr