marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2011

Guvernul intenţionează să aplice o serie de măsuri de ajustare bugetară, începând cu anul 2012, printre care tăierea drepturilor de care beneficiază unele dintre persoanele cu titlul de revoluţionar, conform discuţiilor avute, luni, de premierul Emil Boc cu deputaţii PDL, pe marginea proiectului bugetului de stat.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, pentru Agerpres, că îşi vor pierde indemnizaţiile de revoluţionari cei care şi-au câştigat acest titlu doar n baza unor mărturii.

”La revoluţionari, rămân cu aceleaşi drepturi absolut toţi care au suferit deces în familie, la Revoluţie, cei cu grad de invaliditate, răniţi. Singura categorie care nu va beneficia pentru anul viitor este a celor care şi-au câştigat pe bază de martori certificarea că au fost şi ei în Revoluţie”, a spus Toader.


De asemenea, deputatul Marius Spânu a precizat că ”s-a făcut un calcul şi s-a spus: toţi cei care au răniţi, urmaşi cu handicap chiar dacă au fost răniţi şi şi-au revenit toţi îşi vor păstra acea indemnizaţie care înseamnă 2700 de lei”.

”Dar, celorlalţi, care din 2002 au venit şi s-au declarat eroi cu merite deosebite şi apoi au început să primească, nu li se vor lua înapoi case, terenuri, scutiri de impozite şi aşa mai departe, dar li se va lua această indemnizaţie”, a spus Spânu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O altă măsură care vizează ajustarea bugetului va fi legată de nivelarea facilităţilor legate de gratuitatea la călătoriile cu trenul, astfel încât numărul acestor călătorii să fie acelaşi pentru toate categoriile de pensionari, indiferent că aceştia sunt foşti CFR-işti sau magistraţi, a mai declarat Marius Spânu.

Deputaţii PDL şi premierul Boc au avansat termenul de 24-25 noiembrie pentru înaintarea proiectului de buget la Parlament.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: