luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2012

Guvernul va reverifica ţintele şi prognozele macroeconomice, în cadrul întâlnirii pe care premierul Mihai-Răzvan Ungureanu o va avea cu şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks.

”Nu ştiu dacă ar putea fi modificate, dar evident asta va fi parte din consultarea cu FMI. De aceea este Fondul aici, să ne reaşezăm ţintele, să ni le reverificăm”, a declarat purtătoruk de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a arătat a precizat că miniştrii încearcă să îşi clarifice obiectivele împreună cu reprezentanţii FMI.


”Miniştrii şi-au însuşit ţintele din scrisoarea de intenţie cu FMI şi încearcă să-şi clarifice aceste obiective împreună cu reprezentanţii Fondului. Avem noi miniştri care în acest moment trebuie să negocieze şi să deruleze în continuare obiectivele scrisorii de intenţie”, a mai spus Suciu.

Premierul Ungureanu a subliniat că va da un semnal de continuitate în respectarea angajamentelor cu FMI.

”În primul rând, dăm un semnal de continuitate în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor internaţionale pe care guvernul precedent şi le-a asumat, ni le asumăm la rândul nostru, tot aşa cum menţionează şi programul de guvernare al acestui Cabinet; este şi o întâlnire de acomodare cu noii conducători de ministere, care sunt implicaţi în acoperirea angajamentelor noastre externe. Discuţia se va axa, în principal, pe situaţia economică internaţională şi pe ceea ce astăzi avem în ţară. Evident, vom face o trecere în revistă a rezultatelor pe care, până în momentul de faţă, le-am înregistrat în punerea în aplicare a punctelor cunoscute din scrisoarea de intenţie”, a spus Ungureanu.

Întrebat dacă ia în calcul recesiunea economică el a răspuns: ”Luăm în calcul absolut orice, e evident. Dar este o discuţie în sensul celor pe care le-am precizat eu”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: