vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iunie, 2011

Guvernul va reduce taxa auto cu 30% în cazul autovehiculelor euro 1, euro2, euro3 şi euro 4 , potrivit proiectului de ordonanţă intrat in posesia agenţiei Mediafax. La aceste categorii se adaugă maşinile non-euro de până la 2001 centimetri cubi  capacitate cilindrică. La această categorie, taxa va fi scăzută cu doar 12% pentru vehiculele cu motorizări între 2001-3000 cm cubi, şi va rămâne la fel la cele cu peste 3000 de cm cubi.

De asemenea, la autovehiculele dotate cu motoare euro 5  taxa auto va rămâne neschimbată, argumentul guvernului fiind acela că în acest caz taxa este, oricum, mică.

Guvernul va adopta rodonanţa într-una din şedinţele viitoare. decizia de reducere şi reaşezare a acestei taxe vine după numeroase controverse la nivel european care consideră taxa auto din România ca fiind discrimanatorie, şi în urma cărora România s-ar putea alege cu deschiderea unei proceduri de infringement.


 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: