sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2020

Guvernul va rechiziționa fabrica de biocide Hexi Pharma, închisă după scandalul dezinfectanților declanșat în urma incendiului de la Club Colectiv, transmite Europa FM. Informația a fost confirmată de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Rechiziționarea este permisă după apariția decretului ce impune starea de urgență pentru 30 de zile. Documentul conține o prevedere în acest sens, iar fabrica Hexi Pharma a fost vizată când  Ministerul Economiei a propus ca documentul să permită rechiziționarea unor mărfuri sau utilaje private.

Utilajele fostei fabrici încă există și vor fi repornite de specialiștii Ministerului Apărării, instituție ce are în subordine și Institutul Cantacuzino.


În acest moment, în România nu mai există niciun producător de biocide, acești dezinfectanți, fie că sunt destinați spitalelor, fie populației, fiind importați în totalitate.

Hexi Pharma a fost trimisă în instanță pentru că le-a vândut mai multor spitale biocide diluate ce au condus la scăparea de sub control a infecțiilor intraspitalicești (nosocomiale).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe 30 ianuarie 2020, HEXI PHARMA CO. a fost condamnată la plata unei amenzi penale şi s-a dispus dizolvarea societăţii

Fostul patron, Dan Condrea, s-a sinucis în 2016, la puțin timp după izbucnirea scandalului dezinfectanților diluați vânduți spitalelor. Scandalul a apărut după incendiul din Club Colectiv, când presa a adus în discuția publică subiectul infecțiilor intraspitalicești din cauza cărora au murit mulți dintre răniții de la Colectiv.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: