vineri

20 mai, 2022

Guvernul respinge legalizarea concubinajului gay

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 februarie, 2011

Guvernul nu este de acord cu instituirea în legislația românească a parteneriatului civil prin care se pot oficializa legături între persoane de același sex, motivând că singurul parteneriat recunoscut este familia așa cum este ea înțeleasă în Codul Familiei. Ministerul Muncii răspunde astfel inițiativei deputatului Viorel Arion (PDL) și Parlamentului României.

Viorel Arion înaintase o propunere legislativă care are în vedere conferirea unui caracter legal conviețuirii dintre două persoane, ca alternativă la căsătorie, prin încheierea unui contract de parteneriat civil, care să prevadă obligaţii şi drepturi în privinţa cheltuielilor şi bunurilor comune.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cum inițiativa deputatului nu prevedea expres că persoanele care iși vor oficializa legătura altfel decât prin căsătorie trebuie să fie de sexe diferite, guvernul a răspuns printr-un refuz, motivând, pe de o parte, că inițiativa ar trebui să aibă prevederi referitoare la copii minori ai cuplului, pe de alta că nu poate oficializa sub vreo formă legătura între persoane de același sex.


La rândul său, Ministerul Justiţiei a arătat că o astfel de iniţiativă nu poate fi susţinută conform prevederilor noului Cod Civil, adoptat prin angajarea răspunderii Guvernului în iunie 2009.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: