joi

21 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2022

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, noi măsuri de sprijin în contextul creșterii prețurilor la energie și gaze, una dintre acestea vizând reducerea nivelului dividendelor solicitate de stat de la companiile energetice Romgaz și Nuclearelectrica, la care este acționar majoritar.

Dacă la începutul anului, nivelul adoptat a fost de 90% din impozitul pe profit realizat în 2021, procentul a fost redus vineri la 50%.

Scopul reducerii este de a stimula investițiile, respectiv investițiile offshore din Marea Neagră pe care urmează să le facă Romgaz și dezvoltarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă în cazul Nuclearelectrica, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la debutul ședinței de Guvern.


„Astăzi vom aproba o hotărâre de guvern prin care venim să consolidăm măsurile luate pentru sprijinirea populației și protecția cetățenilor față de creșterea prețurilor la energie și gaze, în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica și Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiții, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităților de extracție offshore, precum și asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 și 4 la Centrala nucleară de la Cernavodă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Romgaz (SNG) a reușit o creștere de peste 35%, până la 1,7 miliarde de lei, a profitului net pe 2021, anul crizei energetice, potrivit estimărilor din bugetul de venituri și cheltuieli pe 2022, pregătit pentru adunarea acționarilor din 28 februarie.

Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare Cernavodă, a anunțat un profit de circa un miliard de lei în 2021, în creștere cu 50% față de anul anterior.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: