sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că programul PNDL 1 va fi prelungit cu un an de zile pentru ca autoritățile locale să poată finaliza lucrările nici azi terminate, în număr de 1.000, pentru că altfel acestea ar trebui să ramburseze, după 1 ianuarie 20221, toate fondurile atrase pentru aceste proiecte.

Premierul a mai spus că guvernul pregătește Programul Național de Dezvoltare Locală 3, care va fi lansat după finalizarea primelor două programe și după ce se va ști ce proiecte de investiții ale autorităților locale vor fi finanțate din fonduri europene.

“Întâi să finalizăm PNDL I și II. Suntem în pregătire pentru un PNDL, dar acesta vrem să fie realizat după ce știm cu precizie ce tipuri de proiecte vor fi finanțate din bugetul UE 2021-2027 și de asemenea din Programul Național de Reziliență și Recuperare. În momentul în care vom ști foarte clar ce poriecte de investiții ale autorităților locale vor fi finanțate prin cele două surse venite de la bugetul UE, vom face complementar un PNDL III.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În materie de PNDL 1, care a fost administrat aproape integral de guvernele PSD, și azi există 1.000 de proiecte nefinalizate. Va trebui să intervenim cu un act normativ, pentru că altfel autoritățile locale care au beneficiat de finanțare pe PNDL I, dar nu au procesele verbale de recepție la terminarea lucrării gata până în 31 decembrie, trebuie să ramburzese toți banii pe care i-au primit către Guvern.

Vom veni cu un act normativ astfel încât să prelungim cu un an de zile termenul de finalizare al lucrărilor din PNDL 1”, a afirmat Ludovic Orban.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: