joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 decembrie, 2012

Guvernul Ponta II a primit, vineri, votul de învestire de la noul Parlament, cu 402 opţiuni pentru şi 120 împotrivă, cei 28 de membri ai Cabinetului urmând să se reunească sâmbătă dimineaţa în prima şedinţă.

La prima şedinţă, noul guvern urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească structura şi atribuţiile generale ale ministerelor, care vor fi detaliate prin hotărâri.

Copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au dat asigurări că nu au existat divergenţe privind împărţirea resurselor, însă funcţionarea unor instituţii pare să nu corespundă neapărat cu titulatura ministerelor în subordines cărora sunt dispuse:

  • Liviu Dragnea (PSD), viceprim-ministru, deţine portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Deşi el este titularul administraţiei, prefecturile vor funcţiona în directa subordine a ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe (PNL). „N-a fost niciun fel de diferend în legătură cu prefecţii, care sunt în cadrul Ministerului de Interne, şi, bineînţeles, în calitate de prefecţi sunt reprezentanţi ai primului-ministru”, a spus liberalul Crin Antonescu.
  • Daniel Chițoiu (PNL) este viceprim-ministru şi ministru al finanțelor publice. Partea de alocări bugetare va intra, însă, în atribuţiile lui Liviu Voinea (PSD), care este ministrul delegat pentru buget.
  • Varujan Vosganian (PNL) este ministrul economiei, însă partea de energie intră sub controlul direct al lui Constantin Niță (PSD).
  • Relu Fenechiu (PNL) este ministrul Transporturilor, dar de partea de autostrăzi se va ocupa Dan Șova (PSD), ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine. „N-au fost nici în legătură cu CNADNR-ul altceva decât ideea de reorganizare şi care, în esenţă, înseamnă trecerea autostrăzilor la Ministerul Marilor Proiecte şi a drumurilor naţionale şi celorlalte elemente la Ministerul Transporturilor”, a detaliat Crin Antonescu.

Traian Băsescu a semnat numirea miniştrilor: V-aţi făcut încălzirea 7 luni


Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire a noilor miniştri, dar la cereminia de depunere a jurământului el nu a dat mâna cu trei dintre membrii Cabinetului: viceprmeierul Gabriel Oprea (UNPR), ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL) şi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe (PNL).

„Sunteţi obligaţi, condamnaţi să aveţi succes şi, dacă veţi avea succes, va avea succes România şi cei 4,5 milioane de cetăţeni care şi-au pus încrederea în dumneavoastră. Aveţi premise să trageţi, să tractaţi România către creştere economică. Şi nu am să emit niciun fel de păreri ce ar trebui să faceţi, ştiţi mai bine, aveţi o experienţă de şapte luni de guvernare, a fost o încălzire foarte bună pentru o guvernare de patru ani”, le-a spus Băsescu celor 28 de membri ai Cabinetului Ponta II.

„Nu vreau să vă spun nimic altceva decât să vă doresc succes şi să vă asigur că, în măsura în care veţi avea nevoie, puteţi apela la sprijinul meu, în măsura în care eventual nu aţi şti tot, dar eu cred că ştiţi tot, chiar mai mult decât tot despre ţara asta”, le-a mai spus Băsescu premierului Ponta şi miniştrilor săi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: