vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2019

Premierul Ludovic Orban a anunțat că executivul își va asuma răspunderea pe Legea plafoanelor bugetare precum și pe prorogarea unor termene prevăzute în Legile justiției, marți.

Tot în prima etapă a asumării răspunderii va fi abordată și OUG 51/ 2019, astfel încât să fie posibilă decontarea navetei școlare.

Asumarea răspunderii pe celelalte inițiative, cum ar fi abrogarea unor prevederi din OUG 114, va avea loc în ședința de după cea de marți.


Pachetul pe justiție, care a fost lecturat vineri în ședința de guvern și care ar urma să fie aprobat marți, se referă la prorogarea unor termene privind pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la complete de doi la complete de trei precum și prorogarea termenului de intrare în vigoare a măririi vechimii necesare pentru intrarea în magistratură, de la doi la patru ani.

Dacă măsurile din domeniul judiciar ar intra în vigoare, justiția din România ar fi „aruncată în aer”, a avertizat premierul la începutul ședinței de guvern.

Legea plafoanelor bugetare, care ar urma să fie pe agendă tot marți, este necesară pentru conturarea bugetului de stat pe anul viitor, în special având în vedere faptul că ministrul Finanțelor a anunțat deja că deficitul bugetar va depăși 3% din PIB.

În ceea ce privește OUG 114, asumarea răspunderii asupra unor modificări se va produce în perioada următoarea, a anunțat premierul.


„Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească care au fost cuprinse în Ordonanța de Urgență 114. Am tras nădejde că în dezbaterea parlamentară – știți că ordonanța se află în dezbatere în Camera Deputaților – vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat, după părerea mea, prejudicii inestimabile economiei românești. Nu știu dacă vom putea face acest lucru. Dimpotrivă, din veștile care le primesc de la Parlament, din diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutățească prevederile din OUG 114”, a afirmat Ludovic Orban în deschiderea ședinței de guvern.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: