marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 decembrie, 2011

Guvernul vrea să împrumute 4,5 miliarde de lei de la băncile din România, în ianuarie 2012, prin şase emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice.

Prima licitaţie pentru titluri de stat din 2012 va avea loc pe 5 ianuarie, pentru o emisiune de obligaţiuni benchmark în valoare de 700 milioane lei, cu scadenţa la doi ani.

În 2012, MFP trebuie să refinanţeze emisiuni de titluri de stat de 46 miliarde lei, după ce în anul 2011 a împrumutat peste 51 de miliarde de lei de la băncile din România, iar în anul 2010, a luat 41 miliarde lei cu împrumut de pe piaţa internă.


Guvernul trebuie să găsească, în anul 2012, resurse financiare de 57 miliarde lei şi 2,4 miliarde euro, pentru finanţarea deficitului bugetar şi a datoriei publice.

Autorităţile trebuie să finanţeze un deficit bugetar de 11 miliarde de lei şi să rostogolească datoriile provenind din emisiunile de titluri de stat care ajung la scadenţă în 2012.

Împrumuturile staului în euro au ajuns în anul 2011 la 1,4 miliarde de euro, cu 1,1 miliarde euro mai puţin decât în anul 2010.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: