luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2018

Guvernul Dăncilă discută în ședința de miercuri un memorandum – acord de principiu privind contractarea de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a două împrumuturi în valoare totală de 90 milioane de euro.

Unul dintre împrumuturi, în valoare de 50 milioane EUR, ar urma să fie contractat pentru sprijinirea reabilitării, consolidării şi reconstrucţiei unor clădiri aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Al doilea, în valoare de până la 40 milioane EUR, va fi contractat pentru sprijinirea reabilitării, consolidării şi reconstrucţiei unor clădiri aparţinând Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.


Justificarea oficială a MAI: ambele împrumuturi urmăresc întărirea capacităţii operaţionale şi de răspuns ale acestor structuri în situaţii de urgenţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În deschiderea ședinței de guvern, premierul Dăncilă a făcut referire public la un alt împrumut aflat în analiză- e vorba de 450 de milioane de euro, de la Banca Europeană de Investiţii, pentru cofinanţarea proiectelor susţinute din fonduri europene din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

Potrivit premierului, acest ultim acordul de împrumut a fost negociat cu sprijinul Ministerul Finanţelor Publice.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: