marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2018

Ministerul Finanțelor Publice a pregătit o Ordonanță de Urgență prin care transferă în domeniul public terenul de 47.155 mp situat în Șoseaua Pipera nr.63-65, Sectorul 2, aflat în prezent în administrarea Societății Române de Televiziune.

Pe respectivul amplasament se va construi Spitalul Metropolitan promis de către primarul general Gabriela Firea.

În termen de maxim 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, Consiliul General al Municipiului București trebuie să achite SRTv aproape un milion de lei, contravaloarea unor investiții făcute de instituție. E vorba de o cabină poartă (suprafața construită la sol de 52 mp), o fundație (suprafață de 1837 mp) și de gardul împrejmuitor. Valoarea exactă a acestor investiții nefinalizate este de 944.844 lei.


Potrivit proiectului de ordonanță, terenul pe care urmează să fie construit spitalul este evaluat la suma de 75,17 milioane lei.

În situația în care, în termen de maxim 5 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, nu au fost începute procedurile legale de demarare a investiției, imobilul revine de drept în domeniul public al statului și în administrarea Societății Române de Televiziune, se precizează în document.

(Descărcați AICI proiectul de ordonanță)

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu prezenta, în iulie 2017, odiseea unui nou Spital de arși/Spital republican/Spital metropolitancum și cum a ajuns PSD să decidă locația respectivului obiectiv.

(Citiți și: Fostul ministru Vlad Voiculescu explică cum arată proiectul spitalului metropolitan promis de Gabriela Firea)

De precizat că România poate atrage bani europeni pentru construcția a trei spitale regionale- Iași, Cluj, Craiova, dar autoritățile române au ignorat apelurile repetate făcute de către comisarul european Corina Crețu, care a cerut transmiterea documentațiilor la Bruxelles.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: