duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 februarie, 2014

Guvernul a aprobat miercuri scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Documentul ce nu conţine nicio referire la acciza suplimentară de 7 eurocenţi şi nici la restructurarea creditelor persoanelor cu venituri sub 1.600 de lei.

Preşedintele PC Daniel Constantin a anunţat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că scrisoarea de intenţie va fi trimisă preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru semnare.

Şeful statului a avertizat de mai multe ori că nu va semna Scrisoarea dacă în text sunt menţionate cele două măsuri pe care le consideră nepotrivite: acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de carburant – despre care Traian Băsescu spune că va afaceta economia şi va creşte inflaţia, şi restructurarea creditelor, cunoscută sub numele „ElectoRata” – care va creşte sumele ce trebuie returnate.


Premierul Victor Ponta a explicat că cele două măsuri guvernamentale nu aveau de ce să figureze în Scrisoare: „Acciza este un act în vigoare, ori într-o nouă scrisoare nu se trec decât viitoare obligaţii, nu ceea ce este deja în vigoare, iar proiectul cu sprijinul fiscal pentru rate a fost discutat cu FMI, este agreat de ei, nu este niciun fel de problemă, nu trebuie să fie în scrisoare, nu este o obligaţie pentru România, este un drept pe care noi îl avem”, a spus premierul la România TV.

Premierul Victor Ponta, ministru interimar de Finanţe, a avut, miercuri dimineaţă, o scurtă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. El a relatat că l-a anunţat pe preşedintele Traian Băsescu, în discuţia avută înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului, că Executivul va adopta memorandumul cu FMI „în condiţiile discutate” şi că şeful statului va semna documentul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: