marți

16 iulie, 2024

9 august, 2023

Cea mai mare economie a Europei, Germania, urmează să reducă substanțial cheltuielile și împrumuturile anul viitor. În planul bugetar german de 445 de miliarde de euro pentru 2024, cheltuielile au scăzut cu 31 de miliarde de euro față de anul trecut – o reducere de 6,5 la sută.

Guvernul federal a publicat în iulie proiectul de buget pentru 2024, acesta fiind în prezent în dezbatere publică și negociere, urmând să fie aprobat spre sfârșitul anului.

„Trebuie să învățăm să ne descurcăm cu veniturile pe care ni le oferă cetățenii”

„Trebuie să învățăm să ne descurcăm cu veniturile pe care ni le oferă cetățenii”, a declarat ministrul de finanțe, Christian Lindner, la momentul prezentării bugetului, în iulie.


Fidel acestui principiu, guvernul german a redus bugetul guvernamental pentru digitizare (convertirea formatelor analogice în cele digitale- n. red. ) la trei milioane euro, de la 377 de milioane de euro anul trecut, scrie EUObserver.

(Citește și: ”Germania reevaluează subvențiile – verifică dacă acestea sunt în linie cu prioritățiile de dezvoltare”)

La fel, bugetele pentru identificarea digitală și digitizarea celor 375 de registre centrale și descentralizate ale țării au fost, de asemenea, reduse la 40 de milioane de euro, respectiv 70 de milioane de euro, de la 60 de milioane de euro și, respectiv, 83 de milioane de euro.

Coaliția s-a angajat inițial să „ușureze viața cetățenilor” și să aducă online sute de servicii guvernamentale, ca parte a Actului de acces online. Dar acest proiect este acum amenințat de reducerea dramatică a cheltuielilor statului, după ce Ministerul de Finanțe a propus revenirea deficitului în limite constituționale: maximum 0,35% din PIB.

Decizia e cu atât mai spectaculoasă cu cât deficitul prognozat pentru 2023 este de 4,5% din PIB


Potrivit „Indexului economiei și societății digitale” (Desi), un etalon pentru administrația digitală, Germania s-a clasat semnificativ sub media UE pe locul 19, ceea ce o face, teoretic, mai puțin atractivă pentru întreprinderi.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: