marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 noiembrie, 2019

Viorica Dăncilă a semnat luni, ultima zi a sa în calitate de premier, mai multe decizii de numire în funcții importante din stat.

Bogdan Ionuț Dințoi a fost numit șef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, instituţia de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene.

(Citiți și: ”Față în față – două guverne românești: Un veac de singurătate. Și 10 lumânări aprinse la agonia leadershipului politic românesc”)

Noul șef al DLAF este, potrivit G4Media, un polițist fidel Rovanei Plumb și a lucrat cu aceasta la Ministerul Mediului (2012 – 2014) și la Ministerul Muncii (2014), pe diverse posturi – director, șef serviciu sau de consilier principal.


De asemenea, Liliana Mincă a fost numită secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice. Fostă membră a Partidului Conservator, înființat de Dan Voiculescu, aceasta a trecut ulterior la UNPR și, în prezent, este membră ALDE. Ea a devenit cunoscută în perioada 2006 – 2009, când a condus Loteria Română.

La Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB)  a fost numit vicepreședinte generalul în rezervă Constantin Ilie Aprodu. Acesta este considerat „omul de casă” al lui Gabriel Oprea.

Reamintim că, tot luni, fostul minsitru al Sănătății Sorina Pintea a numit-o manager al Institutului Clinic Fundeni pe Adriana Cotel. Cu un CV nedezvăluit, aceasta a ocupat în ultimul an câteva psturi importante în sistemul de sănătate.

A fost director al Agenției Naționale a Medicamentului și președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, deși nu avea experiență pentru niciuna dintre poziții. Presa a relatat că ea este o apropiată a lui Darius Vâlcov, considerat autorul programului de guvernare al PSD și unul dintre oamenii de încredere ai fostului lider social-democrat Liviu Dragnea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: