marți

18 iunie, 2024

21 martie, 2020

Guvernul Marii Britanii are în vedere cumpărarea de acțiuni ale companiilor aviatice și altor mari companii britanice ale căror afaceri sunt puternic afectate de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronacirus, anunță Reuters, care citează ediția de sâmbătă a Financial Times.

Premierul Boris Johnson a discutat cu ministrul britanic de Finanțe despre crearea unui fond de câteva miliarde lire sterline cu care să fie achiziționate acțiuni la companii ”strategice”, FT oferind exemplul British Airways, companie deținută de IAG (ICAG.L).

Surse informate în legătură cu inițiativa au afirmat pentru publicația britanică că acțiunile pe care statul le va achiziționa vor fi vândute înapoi investitorilor privați după ce efectele economice provocate de criză vor fi eliminate.


Informația apare la o zi după ce guvernul britanic a anunțat o serie de măsuri pentru susținerea economiei și a cetățenilor britanici, care includ un fond de garantare a creditelor de 330 miliarde lire sterline, despre care Financial Times afirmă că este insuficient pentru a salva economia britanică.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a discutat vineri cu reprezentanți ai companiilor aeriene majore și ai aeroporturilor britanice despre inițiativele guvernamentale de a salva industria, negocierile pe marginea pachetului specific de salvare fiind în desfășurare.

În Marea Britanie sunt raportate 3.983 infecții cu coronavirus și 177 de morți.

Premierul Boris Johnson a anunțat vineri o serie de măsuri “fără precedent” pentru a ține economia în viață și pentru a salva locurile de muncă amenințate de pandemia de coronavirus.


Ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, a anunțat că angajatorii, indiferent de domeniu, pot solicita statului plata a 80% din salarii astfel încât angajați să-și poată menține locul de muncă și să nu fie concediați. Ajutorul se va aplica retroactiv, începând cu data de 1 martie, va dura trei luni și se va aplica veniturilor de până la 2.500 de lire pe lună.

Guvernul oferă de asemenea 1 miliard de lire ajutor pentru plata chiriilor, de care vor beneficia 4 milioane de familii defavorizate și amână plata TVA pentru companii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: