joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2020

UPDATE: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 59, joi seară. Ultimele șase cazuri confirmate sunt din Hunedoara.

UPDATE:

Viceprimarul Capitalei – Nu mai avem locuri pentru carantină

La Aeroportul Otopeni, mai mulți români sunt blocați de câteva ore, pentru că nu mai sunt locuri de carantină unde să fie transportați cei veniți din Italia, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, pentru Digi24.


În carantină intră doar persoanele sosite din Italia, restul se autoizolează la domiciliu.

„Ieri au intrat în România 50.000 de persoane, în Bucureşti peste 11.000, 2000 din zona roşie. Am carantinat până acum 300 de persoane.

Din acest moment, nu mai avem capacitatea să introducem în carantină instituţionalizată pe nimeni. Guvernul a refuzat aplicarea OUG 21 care permite cheltuiala pentru asemenea situaţii de la nvielul primăriilor, au păstrat acest instrument la ei.

Deci, toate cele 300 de locuri puse de primărie la dispoziţie pentru carantinare sunt ocupate.


În punctele de triaj de la Otopeni se aşteaptă şi câte 4 – 5 ore”, a spus viceprimarul Bădulescu.

UPDATE: Autoritățile au decis joi ca toate convoaiele ce-i transportă pe românii veniți din Italia spre centrele de carantină să nu mai treacă prin marile orașe, potrivit Realitatea Plus.

Măsura privește intrările prin punctele de la frontiera de vest, unde persoanele vor fi grupate în funcție de localitatea de destinație și trimise în convoaie însoțite de poliție ce se vor îndrepta spre centrele de carantină.

Convoaiele vor folosi șoselele de centură, acolo unde există, sau rute ocolitoare.

****

Știrea inițială:

Guvernul a făcut un apel la primarii din București, inclusiv la Gabrielul Firea, primarul general al Capitalei, pentru a identifica urgent imobile retrase și libere ce ar putea fi folosite ce pot fi imediat transformate în centre de carantină sau izolare.

„Fac un apel urgent la Primăria Capitalei, la primăriile de sector din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să îşi constituie Comitetele pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să identifice rapid spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, pe care să le pună la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să comunice situaţia exactă a acestora Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României”, a declarat Antonel Tănase (foto), secretar general al Guvernului.

Până joi, 12 martie, la nivel național au fost confirmate 48 de  cazuri de persoane infectate cu boala Covid-19, dintre care 20 sunt în București.

În carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Spitale și medici în carantină

La Spitalul Victor Babeș, un întreg pavilion, în care erau tratați patru pacienți, a intrat în izolare. Este vorba despre trei medici și 12 asistente. Aceștia primesc mâncare din afara spitalului.

Spitalul Gerota, din subordinea Ministerului de Interne, este în carantină începând de luni. Nimeni nu intră și nimeni nu părăsește imobilul, în afara unității fiind plasați câțiva polițiști. Decizia de carantinare a venit după confirmarea coronavirusului la polițistul pensionar căruia i s-a deschis ulterior dosar penal pentru că a ascuns vizita făcută în Israel cu câteva zile înainte de a fi diagnosticat.

La Spitalul Universitar, unde s-a prezentat un pacient care nu știa că este infectat cu COVID-19, doctorii care au intrat în contact cu acesta sunt în izolare la domiciliu.

Frontiera cu Serbia- doar trei puncte de trecere funcționează, celelalte au fost închise temporar

A fost suspendată temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la granița comună cu Serbia, în afara celor trei vămi ce înregistrează cele mai mari fluxuri:

  • P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș)
  • P.T.F. Jimbolia  (județul Timiș)
  • P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți).
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: