marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 august, 2020

Departamentul american al Justiției a acuzat joi prestigioasa universitate Yale că încalcă drepturile civice practicând o discriminare împotriva candidaților albi și asiatici, anunță Daily Mail.

Concluziile departamentului, calificate drept ”fără fundament” de conducerea universității Yale, vin după o anchetă de doi ani care a vizat procesul de admitere la licență al universității din Connecticut.

Departamentul acuză că, la Universitatea Yale, ”rasa este factorul determinant în sute de admiteri, în fiecare an”.


„Asiaticii și albii au de la patru la zece ori mai puține șanse să fie admiși, cu dosare comparabile, decât candidații afro-americani. Împărțirea de manieră ilegală a americanilor în categorii rasiale și etnice încurajează stereotipurile, amărăciunea și divizarea. A venit momentul ca instituțiile americane să recunoască că toți oamenii trebuie tratați cu decență și respect fără a ține cont, ilegal, de culoarea pielii lor”, a afirmat adjunctul ministrului Justiției, Eric Dreiband.

Ancheta a fost deschisă de administrația Trump în urmă cu doi ani, în urma unei plângeri formulată de studenți asiatici și ar putea avea un impact asupra politicilor de discriminare pozitivă pentru a favoriza minoritățile.

Într-un comunicat, Yale a respins „categoric” acuzațiile, declarându-se „mândră” de criteriile de selecție adoptate.

Și alte universități americane au fost acuzate în trecut de discriminare anti-asiatică de către Departamentul de Justiție. Harvard, de exemplu,  revendică criterii mai ample decât excelența academică, inclusiv criterii de personalitate, în numele menținerii „diversității” campusului.


Harvard a fost dată în judecată pentru discriminare, dar judecătorul federal a respins acuzațiile formulate împotriva Harvard în 2019.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: