luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2016

ingropate-tarom managementGuvernul a amânat miercuri aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române-TAROM S.A aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Deși figura în informarea inițială privind proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României din 2 martie, hotărârea nu apare pe lista actelor normative adoptate miercuri, în ședință fiind aprobate doar bugetele RAAPPS, Rasirom și Monitorul Oficial.

Decizia de amânare vine în contextul în care Ministerul Transporturilor caută soluții de eficientizare a companiei, situația urmând să fie analizată cu prioritate.


Pe fondul unor probleme ale companiei de a respecta orarele de zbor, ministrul Transporturilor anunța în urmă cu 2 săptămâni o acțiune de control la companie.

”Din cauza problemelor sistemice care se manifestă acolo, a fost demarată o procedură de achiziție de consultanță pentru restructurare. Această restructurare s-a mai făcut în trecut la TAROM și ea a avut, pentru primii ani în care compania s-a ținut de acest plan, rezultate foarte bune. Deci, acționăm pe două planuri. Cel pe termen mediu și lung este restructurarea cu un consultant specialist.

Este vorba despre regândirea modelului de business al TAROM. În momentul acesta, cu ce zboară TAROM nu este adecvat zonei geografice în care ne aflăm, nu este adecvat resurselor pe care le are și clienților pe care îi urmărim. Numai după redefinirea acestui model de business am putea trece în faza următoare, în faza de regândire și restructurare a flotei, dimensionarea acesteia, de aici decurgând, practic, și noua reorganizare pe care o așteptăm de la TAROM. Consider că TAROM este una dintre companiile naționale reprezentative și cred în revigorarea acesteia, cu atât mai mult cu cât personal consider că poate fi făcută competitivă”, declara ministrul Dan Costescu pe 16 februarie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: