Guvernul a început negocieri pentru vânzarea unui pachet de acțiuni Tarom - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Guvernul a început negocieri pentru vânzarea unui pachet de acțiuni Tarom

4 iunie, 2015

taromGuvernul a început negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni la Tarom, anunță joi Mediafax.

Statul român, afirmă premierul Victor Ponta, va păstra 51% din titluri dacă investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea dacă proprietarul va fi o companie europeană.

Întrebat, joi, de presă dacă în cazul Tarom este o „afacere închisă” deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a arătat că negocierile pentru privatizare au început, dar că încă nu este încheiată nicio înţelgere.


„Mi-aş fi dorit să fie o afacere închisă, din nefericire nu este aşa. Tarom e o companie bună, cu perspectivă regională bună, dar trebuie restructurată, să revină pe profit, iar noi sunt decişi să atragem un investitor strategic. Există negocieri, dar încă nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschişi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom să se modernizeze”, a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că, în cazul unui investitor din afara Uniunii Europene, statul va păstra 51% din acţiuni şi că doar în cazul unui investitor european se poate discuta de majoritate pentru acesta, conform reglementărilor comunitare.

La începutul lunii mai, premierul Ponta, aflat într-un turneu în țările arabe din Golf, a anunţat că Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La data respectivă, premierul punea că sunt discuţii în aces sens şi cu Turkish Airlines, Emirates şi Etihad, deocamdată doar într-o fază exploratorie.


Tarom, operator aerian de stat, a încheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de 2013, iar pentru 2015 estimează un rezultat negativ de 8 milioane de lei.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr