Guvernul a aprobat Prima chirie - prima de relocarea acordare celor care se angajează în altă localitate - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Guvernul a aprobat Prima chirie – prima de relocarea acordare celor care se angajează în altă localitate

25 mai, 2017

Guvernul a aprobat joi hotărârea conținând normele de aplicare ale așa-numitului programul „Prima chirie”, prin care se acordă o primă de relocare pentru acoperirea cheltuielilor de locuire ale șomerilor care-și găsesc de lucru la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliu.

Primă de relocare se acordă numai celor care erau înregistrați ca țomeri la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în momentul în care și-au găsit un nou loc de muncă.

„Această primă, important de precizat, se acordă la cerere, lunar, pe o perioadă de maximum 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează cu normă întreagă pentru cel puțin 12 luni. De asemenea, această primă de relocare se ridică la 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire, adică și chirie și utilități, în limita sumei de 900 de lei lunar”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Alina Petrescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru a beneficia de prima de relocare persoanele doritoare trebuie să depună o cerere în acest sens la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și să aducă toate documentele (numeroase) care să ateste îndeplinirea condițiilor, în termen de 60 de zile de la data încadrării în muncă.

Pot depune cereri și cei care s-au încadrat în muncă din ianuarie până acum, potrivit reglementării.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr