duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2014

barajul Portile de Fier

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri constituirea unei companii de proiect mixte româno-bulgare pentru dezvoltarea unei hidrocentrale pe Dunăre la Turnu Măgurele – Nicopole, potrivit agenției MEDIAFAX.

Astfel, conform unei estimări preliminare, menţionate în memorandum, puterea instalată a viitoarei hidrocentrale va fi de circa 400 MW, ceea ce va contribui la creşterea siguranţei energetice a României şi la scăderea dependenţei de importuri.

În plus, hidrocentrala ar putea constitui o nouă cale de comunicaţie terestră şi feroviară între România şi Bulgaria, se mai arată în documentul citat.


Un alt obiectiv urmărit prin realizarea hidrocentralei Turnu Măgurele – Nicopole va fi regularizarea cursului Dunării, cu efecte pozitive pentru protecţia inundaţiilor, prin îndiguiri şi desecări sau lucrări de supraînălţare a porturilor.

Prin realizarea acestui proiect, Guvernul mizează pe o revitalizare economică din regiunea Turnu-Măgurele, prin crearea de noi locuri de muncă şi modernizarea infrastructurii.

Totodată, potrivit memorandumului, compania de proiect româno-bulgară va trebui să atragă surse de finanţare pentru realizarea studiului de fezabilitate integrat, care să analizeze toate aspectele legate de capacitatea de producţie de energie, transportul fluvial şi rutier, protecţia mediului, impactul asupra agriculturii şi beneficiile privind dezvoltarea regională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania de proiect va face demersuri la Uniunea Europeană pentru a include construcţia hidrocentralei Turnu-Măgurele – Nicopole pe lista Proiectelor Europene de Interes Comun în cadrul Strategiei Dunării.


Compania mixtă româno-bulgară va trebui, de asemenea, să realizeze o strategie pentru atragerea investitorilor care să asigure finanţarea proiectului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: