miercuri

18 mai, 2022

Guvernul a adoptat o nouă ordonanță pentru plafoanele indicatorilor fiscal-bugetari pe 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2019

Guvernul a adoptat marţi o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori fiscal-bugetari pe anul 2019, necesară pentru promulgarea legii bugetului de stat pentru 2019.

Ordonanța de Urgență era necesară după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă.

Şedinţa de guvern programată pentru luni, la ora 11:00, în care Guvernul ar fi urmat să adopte o Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru 2019, a fost anulată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, odată rezolvată această problemă, bugetul va fi repede votat, întrucât nu consideră că sunt necesare modificări.

”Aprobarea plafoanelor pe termen mediu pentru anumiţi indicatori bugetari, prin procedura OUG, este absolut necesară pentru promulgarea legii bugetului de stat pe anul 2019, şi deblocarea programelor guvernamentale necesare bunului mers al administraţiei publice şi mediului economic, precum şi realizarea programelor de asistenţă socială”, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa de guvern.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: