vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 aprilie, 2017

Grupul Enel a plătit statului român cele 401 milioane de euro, conform deciziei din februarie a Tribunalului Internațional de arbitraj de la Paris din luna februarie, potrivit Economica.net.

Banii reprezintă valoarea pachetului de 13,57% din acţiunile Electrica Munteania Sud pe care a trebuit le cumpere suplimentar, conform contractului de privatizare din 2007.

Tranzacția a fost finalizată acum, la două luni de la decizia Tribunalului Internațional de Arbitral de la Paris.


Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) a solicitat Enel, în 2012, plata unei sume de 521,583 milioane de euro, invocând Opţiunea “Put”.

Opţiunea prevedea că Electrica are dreptul de a vinde şi Enel are obligaţia de a cumpăra un pachet de 13,57% din acţiunile fostei Electrica Muntenia Sud, în conformitate cu mecanismul de stabilire a preţului, cuprins în contractul de privatizare semnat în iulie 2007.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

ENEL, care se confrunta în 2014 cu probleme și se pregătea să vândă active deținute în România, nu a recunoscut această sumă, propunând Guvernului să plătească doar 250 de milioane de euro.

România a refuzat oferta și s-a adresat Tribunalului Internaţional de Arbitraj de la Paris, care a admis imediat cererea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: