marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2017

Grupul Alexandrion va construi în statul New York o distilerie de alcool, în urma unei investiții de circa 100 de milioane de dolari, a declarat, vineri, Nawaf Salameh (foto), președintele grupului, într-o conferință de presă.

”Alexandrion va copia tot ce a făcut în România și va face același lucru și în Statele Unite. Vom construi o distilerie cu suprafață similară celei din România, poate puțin mai mare. (…) În România avem 400 de angajați și cel puțin tot atâția vor fi și în distileria din SUA. Vom angaja și români”, a spus Nawaf Salameh, citat de Agerpres, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Potrivit acestuia, grupul sondează de mai bine de cinci ani o piață externă unde să construiască o distilerie.


”Odată cu recenta asociere dintre statul român și cel american și întărirea relațiilor comerciale, am văzut că este o mare deschidere și am decis că acum este momentul să începem investiția. Este o intrare strategică, nu una comercială. Vom produce tot ce se poate distila și toate brandurile vor fi brandurile noastre”, a continuat președintele grupului.

El a adăugat că a avut discuții cu reprezentanții mai multor state americane, dar în final a ales statul New York. „Fabrica va fi construită de la zero. Investiția va fi în etape. În câteva luni vrem să începe construcția, iar la anul pe vremea aceasta vrem să livrăm primele produse”, a mai spus Nawaf Salameh.

În urmă cu două zile, ministrul Ilan Laufer declara că o companie românească va investi 100 milioane dolari în Statele Unite ale Americii, dar nu a dat detalii.

La mijlocul conferinței de vineri, Laufer a reluat ideea și l-a invitat în sală pe președintele Alexandrion.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Aș dori ca acea companie care urmează să facă această investiție să anunțe. Este o companie 100% românească, foarte cunoscută, și urmează să facă o investiție foarte mare în Statele Unite, în câteva etape. Decizia a fost deja luată și cred că este un moment foarte important în relația strategică și economică dintre România și Statele Unite și un uriaș succes în urma vizitei pe care am avut-o la SelectUSA cu delegația din România. Dacă o să am permisiunea lor, vineri o să vă spun despre ce firmă este vorba”, a spus Ilan Laufer într-o conferință de presă organizată miercuri.

Potrivit acestuia, SelectUSA este un eveniment prin care Ambasada Americană și Guvernul României susțin internaționalizarea firmelor din România și lucrul acesta este o prioritate pentru autorități.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: