Grecia tinerii primesc 150 euro dacă se vaccinează împotriva coronavirus
joi

28 octombrie, 2021

Grecia / Tinerii primesc 150 euro dacă se vaccinează

28 iunie, 2021

grecia Kyriakos MitsotakisGuvernul grec a anunțat luni că va acorda 150 de euro fiecărui tânăr care se vaccinează împotriva coronavirus, prezentând inițiativa drept ”un dar în semn de recunoștință” la început de vară, anunță Euractiv.

„Freedom Pass”, un card valoric de 150 euro, va fi acordat celor născuți între 1996 și 2003 care au primit cel puțin o doză de vaccin până acum sau celor care se programează pentru vaccin anul acesta.

Un număr total de aproximativ 940.000 de tineri sunt eligibili să primească ”Freedom Pass”, cei 150 de euro putând fi cheltuiți pe servicii de transport, închiriere vehicole, cazare în hoteluri sau campinguri și servicii culturale în interiorul țării.


„Le datorăm tinerilor un dar de recunoștință, pentru a le mulțumi pentru răbdare și perseverență, mai ales în perioada premergătoare verii viitoare”, a anunțat luni premierul Kyriakos Mitsotakis.

„Oferind stimulente fără precedent tinerilor, să iasă și să exploreze scena culturală și reperele sale, Grecia nu numai că protejează sănătatea publică, ci investește în relansarea prețioasei noastre industrii turistice”, a spus și ministrul pentru Guvernanță digitală, Kyriakos Pierrakaki.

Grecia a vaccinat până în prezent 8 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19, aproximativ 33% din populația țării find imunizată (2 doze de vaccin administrate).

Premierul Mitsotakis a avertizat luni că noua variantă Delta a coronavirus se transmite foarte ușor la persoanele nevaccinate și a accentuat că ținta sa este ca 70% din populație să fie vaccinată cât mai rapid.


Industria turismului din Grecia se teme că varianta Delta a coronavirus va determina autoritățile să reimpună restricții de circulație, așa cum deja s-a întâmplat în Germania și Portugalia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O măsură similară de stimulare a vaccinării a fost adoptată, în mai, și de Serbia, guvernul oferind celor de peste 16 ani suma de 25 de euro dacă se vaccinează.

În Cehia, unele companii private oferă angajaților beneficii suplimentare dacă se vaccinează. Euractiv a anunțat că guvernul ceh ia în discuție să introducă o schemă națională de recompensare a celor vaccinați.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr