duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 februarie, 2018

Fostul premier Antonis Samaras a declarat în fața perlamentarilor că toate acuzațiile sunt false

Parlamentul de la Atena a votat joi dimineaţă formarea unei comisii de anchetă care să investigheze 10 politicieni socialiști și conservatori acuzaţi că ar fi primit mită de la producătorul elveţian de medicamente Novartis, informează Reuters.

Printre cei vizaţi se numără fostul premier Antonis Samaras, fostul ministru al Finanţelor Evangelos Venizelos şi actualul guvernator al Băncii Centrale din Grecia – Yannis Stournaras.

De cealaltă parte, gigantul elveţian a promis că, în cazul în care personalul său a comis astfel de infracţiuni, va acţiona „rapid în luarea unor decizii”.


Procurorii greci, care investighează cazul de mai mult de un an, l-au prezentat luna aceasta în Parlament, deoarece procedura elenă prevede că legislativul este singura instituţie care poate ridica imunitatea politică a miniştrilor.

În urma unei dezbateri de 19 ore, majoritatea deputaţilor au votat în favoarea creării comisiei.

Cei zece politicieni socialişti şi conservatori, printre care se află și foști premieri, neagă orice acuzaţie, susţinând că actualul guvern (condus de populistul Alexis Tsipras) a lansat informaţii false în scopul de a îi opri să câştige alegerile din 2019.

Liderul formaţiunii politice Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, acuză Guvernul că”atacă sistematic politicienii din opoziţie”, deşi ar trebui să se concentreze asupra reformării domeniului sănătăţii şi asupra reducerii cheltuielilor.


Yannis Stournaras, guvernatorul băncii centrale elene, care a fost ministru al Finanțelor în perioada 2012 – 2014, a declarat în fața parlamentarilor că toate acuzațiile din declarațiile martorilor sunt false.

Oficiali din Curtea Supremă spun că angajaţii companiei farmaceutice Novartis ar fi dat mită unor doctori şi politicieni din Grecia.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: