duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2011

Protestatari radicali au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene, marţi, pe străzile Atenei, când Parlamentul grec analizează planul bugetar de austeritate propus de premierul Georgios Papandreou, în timp ce la Bruxelles oficialii europeni sunt neînduplecaţ în privinţa necesităţii tăierii cheltuielilor din Grecia.

În timpul unei greve care dureaă de două zile, în Pieţei Syntagma, grupuri de bărbaţi cu capetele acoperite cu glugi au spart cu bare metalice lespezile de marmură folosite la pavarea trotuarelor din apropierea Parlamentului, aruncând apoi bucăţi din aceste lespezi în direcţia agenţilor de menţinere a ordinii publice.

Protestatarii violenţi, care agitau şi steaguri negre, au primit o replică din partea forţelor de ordine de la Atena.


O jurnalistă a fost rănită uşor în timpul ciocnirilor , iar patronii hotelurilor din vecinătate s-au văzut nevoiţi să blocheze accesul în stabilimente pentru a evita distrugerile.

Confruntările violente au continuat şi în faţa Ministerului de Finanţe, iar protestatarii au spart vitrinele Post Bank.

În tot acest timp, Grecia este oaralizată de greva lucrărtorilor din diverse servicii publice.

Zboruri anulate, întreruperi de electricitate, trenuri anulate, bănci închise – aceasta este starea economiei elene din ulrimele zile.


Tăierile de cheltuieli din economia Greciei sunt o condiţie neapărată pentru ca instituţiile internaţonle financiare să ofere elenilor încă un împrumut de 110 miliarde de euro.

”Singura modalitate de a evita o prăbuşire imediată a plăţilor este adoptarea de către Parlament a programului economic revizuit. Nu există un plan B pentru a evita căderea”, a spus, marţi, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

Programul de austeritate pe perioada 2012-2015 prevede economii de 28,4 miliarde de euro şi privatizări în valoare de 50 de miliarde de euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: