joi

25 aprilie, 2024

10 iulie, 2017

SURSA: TEKMOR Monitor

Autorităţile elene îşi menţin așteptările de a încasa 400 de milioane de euro pentru 66% din acţiunile operatorului rețelei naționale de gazoducte, DESFA.

Un acord anterior pe acest preț cu compania azeră SOCAR a eșuat, în noiembrie, după creșterea sub estimări a tarifelor de transport, potrivit Reuters.

„Ne aşteptăm ca preţul să fie acelaşi sau chiar mai mare decât cel stabilit la precedenta licitaţie”, a declarat George Stathakis, într-un interviu acordat cotidianului Naftemporiki.


Termenul limită până la care potenţialii cumpărători DESFA trebuie să îşi exprime interesul pentru operator este 24 iulie. Compania omologă SNAM din Italia și-a arătat interesul.

Și operatorul rețelei naționale române Transgaz și-ar fi arătat interesul anul trecut, potrivit surselor cotidianului Kathimerini, citat de Agerpres. Ştirea nu a fost confirmată, priorităţile companiei româneşti fiind altele.

Discuţiile dintre DESFA şi Transgaz s-au finalizat doar printr-un memorandum de deyvoltare a colaborării.

Agenţia de privatizare elenă, HRADF, este presată de angajamentul faţă de creditorii UE ai Greciei de a vira bugetului de stat 180 de miliaone de euro, până la sfârşitul anului


Grecia vrea să se promoveze ca un hub european pentru tranzitul gazelor naturale din Asia şi Estul Mediteranei spre Europa.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: