sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2020

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, miercuri, miniştrilor economiei şi fondurilor europene să suplimenteze suma alocată pentru schema de finanţare a IMM-urilor privind acordarea de granturi pentru capital de lucru, după o evaluare a solicitărilor transmise în cadrul acestui apel.

De asemenea, ministrul economiei a solicitat redeschiderea apelului schemei 1 din cadrul programului pentru IMM-uri, cea care vizează acordarea de microgranturi de 2.000 de euro, unde solicitările transmise s-au situat sub plafonul alocat.

„V-aş mai face o propunere şi la schema 1, domnule prim-ministru, este vorba de acel plafon de 5.000 de euro, acolo a rămas subscris. Cred că ar fi bine dacă am lua în calcul inclusiv companiile care s-au înfiinţat în cursul anului 2019 şi ar avea, estimativ, un venit mediu lunar de 5.000 de euro”, a declarat ministrul eocnomiei, Virgil Popescu, la debutul ședinței de guvern.


Premierul a precizat că acest lucru ar însemna redeschiderea apelului pentru această schemă de finanţare. „Da, să redeschidem apelul, avem resurse, la schema 1 au mai rămas resurse”, a explicat Popescu. În concluzie, şeful Executivului şi-a dat acordul pentru propunerea formulată de ministru.

Majorarea plafonului pentru capital de lucru

În ceea ce privește granturile pentru capital de lucru, Virgil Popescu a anunțat că în urma interesului foarte ridicat este analizată suplimentarea bugetului alocat acestei măsuri cu aproximativ 500 de milioane de euro. Bugetul alocat anterior a fost de 350 de milioane de euro.

„Trebuie făcută o evaluare a solicitărilor, trebuie văzut exact cele care îndeplinesc condiţiile legale, care se califică, trebuie făcută o evaluare exactă a sumei necesare pentru a putea acorda granturile pentru capital de lucru pentru solicitanţii care îndeplinesc condiţiile legale şi suplimentată suma”, a declarat Ludovic Orban.

În acelaşi context, Orban l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene dacă există posibilitatea suplimentării sumei până la concurenţa numărului de solicitări.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Marcel Boloş a explicat că, în funcţie de valoarea finală pe care o au cererile de finanţare depuse, care vor fi declarate eligibile, se ia în calcul suplimentarea bugetului pentru această schemă de finanţare cu 500 de milioane de euro.

„O să pregătim modificarea prin ordonanţă pentru că am aprobat plafonările prin ordonanţa 130”, a completat el.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: