miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 decembrie, 2011

Ultimul lider al URSS, Mihail Gorbaciov, a declarat că remierul Rusiei, Vladimir Putin, trebuie să părăsească imediat puterea, în faţa contestării fără precedent la adresa regimului său.

”L-aş sfătui pe Vladimir Vladimirovici (Putin) să plece acum. A avut deja trei mandate: două ca preşedinte (2000-2008) şi unul ca premier – trei mandate, e de-ajuns”, a spus artizanul perestroikăi la postul de radio Echo Moskvî, preluat de AFP, citat de Agerpres.

Întrebat dacă el chiar crede într-o astfel de posibilitate, deţinătorul premiului Nobel pentru pace a răspuns: ‘Nu este nimic dramatic în asta’.


Gorbaciov a mai cerut puterii să recunoască că au existat numeroase falsificări şi manipulări în timpul alegerilor legislative din 4 decembrie şi a cerut organizarea unui nou scrutin.

Proteste masive au avut loloc, sâmbătă, la Moscova, împotriva regimului Putin și a alegerilor câștigate de partidul acestuia, Risia Unită, manifestanții considerându-le măsluite.

Potrivit opoziției ruse, la manifestațiile de sâmbătă au participat 120.000 de persoane, însă poliția moscovită a raportat un număr de 29.000 de protestatari.

Vladimir Putin este candidatul oficial al Rusiei Unite la alegerile prezidențiale programate pentru martie 2012, după ce a mai avut două mandate de președinte al Federației Ruse, în perioada 2000-2008.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: