joi

20 iunie, 2024

20 ianuarie, 2023

Alphabet, compania mamă a Google, cel mai mare motor de căutare la nivel global, va reduce 12.000 de posturi, circa 6% din numărul de personal, a anunţat vineri grupul, la câteva zile după ce compania rivală Microsoft a transmis că va da afară 10.000 de salariați, potrivit Reuters.

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a explicat, într-o notă internă, că numărul personalului a crescut semnificativ în ultimii ani, „într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”.

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a menționat Sundar Pichai.


Concedierile de la Alphabet vor afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcții de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs.

(Citește și: „Microsoft va concedia 10.000 de angajați în 2023”)

Concedierile au loc într-o perioadă de incertitudine economică şi tehnologică pentru întregul sector de IT şi într-un moment în care Google şi Microsoft au investit în domeniul – în plină dezvoltare – al inteligenței artificiale (AI).

„Sunt convins că avem o oportunitate uriașă în fața noastră, datorită forței misiunii noastre, valorii produselor şi serviciilor noastre şi investiţiilor noastre precoce în inteligența artificială”, a mai spus directorul companiei Google în nota către angajați.

De altfel, a fost trimis deja un email, individual, angajaților din SUA afectați de această reducere a numărului de salariaţi.

Programul de disponibilizări va mai dura


În alte ţări, procesul de comunicare către salariaţi va mai dura, pentru a se face adaptarea la legile şi practicile locale.

Aceste concedieri au fost anunţate după „o revizuire riguroasă” în toate „domeniile şi funcţiile de produse”, cu scopul de a reajusta costurile companiei şi a dirija talentele şi capitalul către priorităţile mai importante.

Compania va recompensa angajaţii concediaţi la nivel mondial în conformitate cu practicile locale din fiecare ţară.

Pe de altă parte, compania de tehnologie a anunţat că se pregăteşte pentru lansarea „de experienţe noi” pentru utilizatori, dezvoltatori şi firme şi a menţionat inteligenţa artificială drept o mare oportunitate pentru produsele sale.

Google avea, la finele lunii septembrie 2022, 186.779 angajați, faţă de 150.028 de angajați în perioada similară din 2021.

Concedierile și costurile legate de portofoliul hardware, dar și alte schimbări vor rezulta în pierderi de 1,2 miliarde dolari în al doilea trimestru al anului fiscal 2023, un impact negativ de 12 cenți per acțiune profit, conform Microsoft.

***

(Citiți și: ”După Facebook, și Amazon vrea să reducă personalul cu 10.000 de angajați chiar înainte de Black Friday”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: