vineri

1 martie, 2024

9 noiembrie, 2022

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, deținută de Mark Zuckerberg a anunțat, miercuri, primele concedieri masive pe care le va realiza în perioada următoare. Compania va renunța în prima fază la 11.000 dintre cei 87.000 de salariați.

Meta a pierdut într-un an peste 700 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră. Compania a îngrijorat pieţele încă de la începutul anului, când a anunţat pentru prima dată că a pierdut utilizatori pe reţeaua sa socială Facebook.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, declara, în octombrie, în cadrul conferinţei pentru analişti, că „ne confruntăm cu un mediu macroeconomic instabil, o concurenţă acerbă, probleme de direcţionare a reclamelor şi costuri în creştere pentru investiţiile noastre pe termen lung, dar trebuie să spun că produsele noastre par să funcţioneze mai bine decât sugerează unele comentarii”.


La acea dată, Zuckerberg preciza că personalul Meta nu va mai creşte până la sfârşitul anului 2022, sau chiar va scădea uşor.

13% din personal va fi restructurat, angajările vor fi înghețate și în 2023

Miercuri, Mark Zuckerberg le-a transmis angajaților că echipa va fi redusă cu 13%, adică 11.000 de salariați.

„Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria lui Meta. Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% și să las peste 11.000 dintre angajații noștri talentați să plece. Luăm, de asemenea, o serie de pași suplimentari pentru a deveni o companie mai slabă și mai eficientă, reducem cheltuielile discreționare și pelungim înghețarea angajărilor până în trimestrul I”, le-a transmis angajaților fondatorul companiei.

El a adăugat că veniturile companiei au fost mult mai mici decât s-a așteptat, din cauza crizei macroeconomice, din cauza competiției tot mai puternice și din cauza scăderii pieței de publicitate.


Persoanele disponibilizate vor beneficia de salariu de bază aferent unei perioade de 16 săptămâni.

Plățile compensatorii vor fi mai mari pentru cei care au vechime mai îndelungată îăn cadrul companiei, întrucât pentru fiecare an de activitate se va acorda jumătate din salariul de bază lunar.

Totodată, vor fi achitate asigurările sociale pe o perioadă de șase luni, iar compania va oferi asistență în căutarea unui loc de muncă.

Adresele de e-mail ar persoanelor disponibilizate vor mai fi active doar până la finalul zilei, a anunțat Mark Zuckerberg.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: