joi

22 februarie, 2024

15 noiembrie, 2022

Cel mai mare retailer online, Amazon, urmează să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi în funcţii corporative şi tehnologice, începând cu această săptămână, potrivit unui articol publicat de The New York Times.

Restructurările ar fi cele mai mari din istoria companiei şi ar avea un impact în primul rând asupra diviziei de dispozitive a Amazon, diviziei de retail şi resurselor umane.

Disponibilizările raportate ar reprezenta mai puţin de 1% din forţa de muncă globală a Amazon şi 3% din angajaţii săi corporativi.


Sezonul cumpărăturilor de sărbători este critic pentru Amazon şi, de obicei, unul în care compania şi-a mărit numărul de angajaţi pentru a satisface cererea, astfel că New York Times informează că numărul total de disponibilizări ”rămâne fluid” şi s-ar putea schimba.

Reduceri de costuri, rezultate financiare dezamăgitoare

Andy Jassy, ​​care a preluat funcţia de CEO în iulie 2021, a fost în regim de reducere a costurilor pentru a păstra numerarul, în timp ce compania se confruntă cu încetinirea vânzărilor şi cu o economie globală cu perspective negative.

 Compania a anunţat deja planurile de a îngheţa angajările pentru roluri corporative în activitatea sa de retail.

În ultimele luni, Amazon şi-a închis serviciul de telesănătate, a întrerupt producţia unui proiector ciudat pentru apeluri video pentru copii, a închis toate centrele sale de apeluri din SUA, cu excepţia unuia, şi-a oprit robotul de livrare ambulant, a închis lanţurile de magazine fizice cu performanţe slabe şi închide, anulează sau amână deschiderea unor depozite noi, scrie news.ro


Amazon a raportat în octombrie venituri dezamăgitoare pentru trimestrul trei, care i-au speriat pe investitori şi au făcut ca acţiunile să scadă cu peste 13%.

Capitalizarea de piaţă a Amazon a scăzut sub 1.000 de miliarde de dolari din aprilie 2020, fiind pentru a doua oară când un raport trimestrial a dus la o scădere procentuală de două cifre a preţului acţiunilor companiei.

Informaţia referitoare la reducerea numărului de angajaţi a venit după ce alte companii de tehnologie au anunțat disponibilizări masive.

Meta a anunţat săptămâna trecută concedierea a peste 13% din personalul său, sau peste 11.000 de angajaţi, iar Twitter şi-a concediat aproximativ jumătate din forţa de muncă în zilele următoare achiziţiei companiei de către Elon Musk.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: