vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2019

Google, divizie a grupului Alphabet, și-a suspendat o bună parte a afacerilor cu Huawei- cele care implicau transferul de produse hardware şi software, cu excepţia celor care beneficiază de licenţe ”open source”, a declarat pentru Reuters o persoană apropiată situaţiei.

Huawei Technologies pierde imediat accesul la update-urile sistemului de operare Android, iar viitoarea versiune a smartphone-urilor sale din afara Chinei vor pierde şi ele accesul la aplicaţii şi servicii precum Google Play Store şi aplicaţia Gmail.

Detaliile referitoare la anumite servicii sunt încă discutate de Google la nivel intern, potrivit sursei. Reprezentanţii Huawei nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.


Avocaţii Huawei au declarat la rândul lor că studiază impactul măsurilor Departamentului de Comerţ, a declarat vineri un purtător de cuvânt al companiei chineze.

Huawei va avea în continuare acces la versiunea open source a sistemului de operare Android, care poate fi utilizată de oricine. Google nu va mai oferi însă Huawei suport tehnic şi colaborare pentru servicii Android şi Google, a explicat sursa.

Administraţia Trump a adăugat săptămâna trecută, în mod oficial, Huawei pe o listă neagră de companii, ceea ce implică restricţionarea imediată a afacerilor grupului chinez de tehnologie cu companii americane.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: