sâmbătă

27 aprilie, 2024

16 februarie, 2024

JP Morgan Asset Management (JPMAM) a părăsit Grupul de Acțiune Climatică 100+ format de mari instituții financiare care a fost înființat pentru a forța companiile să adopte politici ecologice.

Explicația marei bănci de investiții JP Morgan, potrivit Financial Times, este că divizia de management a activelor consideră că acumulat destulă expertiză pentru a îndruma singură companiile.

„Instituția financiară a construit o echipă de 40 de profesioniști dedicați pentru investiții durabile”, a declarat pentru FT un purtător de cuvânt al JP Morgan Asset Management. „Având în vedere aceste puncte forte și evoluția propriilor capacități de administrare, JPMAM a stabilit că nu va mai participa la angajamentele Climate Action 100+”.


În ultimii doi ani, s-au înregistrat, de asemenea, mai multe ieșiri importante din gruprilor militante pentru zero net în lumea serviciilor financiare. Vanguard a surprins industria când a părăsit brusc grupul Net Zero Asset Managers, spunând că vrea mai multă independență și claritate pentru investitorii săi.

Grupul Climate Action 100+ a fost înființat în 2017 cu scopul de a forța companiile cu mari emisii de carbon să își reducă amprenta de carbon. Companiile țintă ale grupului ecologist le-au inclus pe cele din petrol și gaze, transporturi aeriene și alte industrii consumatoare de energie.

Ca răspuns la ieșirea JPMAM, Climate Action 100+ a spus că doar 13 membri și-au încetat calitatea de membru al grupului de la înființarea acestuia, în timp ce au aderat noi membri numărul acestora ajungând la peste 700.

JP Morgan Asset Management nu este primul membru care părăsește grupul. Anul trecut, au ieșit mai multe firme de investiții mai mici, cum ar fi Loomis Sayles, deținută de Natixis, din Boston, și Walter Scott, deținut de BNY Mellon.


Membrii actuali includ mariile fonduri de investiții BlackRock, Goldman Sachs și Invesco, în timp ce Vanguard și Fidelity nu s-au alăturat niciodată grupului, își amintește FT.

Au existat și alte ieșiri din grupurile de acțiune climatică. Unul dintre motivele pe care analiștii îl invocă pentru aceasta este forța guvernelor conservatoare care se opun așa-ziselor investiții ESG (environmental, social, governance – mediu, social, guvernanță), despre care mulți au susținut că este discriminatorie. Unele state, cum ar fi Texas, au amenințat că își vor retrage fondurile de la administratorii de active care au susținut mișcarea investițională ESG.

***

(Citiți și: ”Diviziuni în Banca Mondială: cum poate fi finanțată combaterea schimbărilor climatice fără bani”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: